Hoofd- en congresbestuur NPS willen verlenging mandaat
22 Jun 2015, 03:32
foto


Op het congres van de Nationale Partij Suriname (NPS), dat gehouden wordt op 12 juli, zal gevraagd worden om het mandaat van het hoofd- en congresbestuur te verlengen. De zittingstermijn van beide besturen is reeds verstreken. Voorzitter Gregory Rusland zegt aan Starnieuws dat deze kwestie ook aan de orde is gekomen tijdens de structurenvergadering die zaterdag is gehouden. Er is verslag gedaan over de informatiegesprekken die gevoerd zijn met de NDP-top, onder leiding van voorzitter Desi Bouterse.

Rusland vindt dat alle ontwikkelingen rond de pas gehouden verkiezingen die nu nog gaande zijn, voldoende aandacht moeten genieten. Binnen dit geheel wordt nagedacht hoe de NPS haar eigen identiteit kan presenteren bij haar deelname in het parlement en hoe het samenwerkingsverband met andere partijen in de oppositie verder gestalte moet krijgen.

In het verleden heeft de NPS mensen gemaakt, nu zijn de rollen omgekeerd en zullen de mensen de partij moeten maken. Dit is een van de markante uitspraken die naar voren kwam op de structurenvergadering, zegt Rusland. Op die bijeenkomst hebben de structuren van de partij blijk gegeven tevreden te zijn over de wijze waarop de informatiegesprekken onder leiding van de partijvoorzitter zijn gevoerd met de top van de NDP.

Kiest voor oppositie
Rusland heeft de structuren aangegeven dat de NPS in de gesprekken issues heeft aangesneden die zij van belang acht zoals de financieel/economische situatie van ons land, de ondersteuning van het ondernemerschap en eerlijke concurrentie en de positie van de minderdraagkrachtigen in de samenleving, maar dat de NPS het van groter belang acht dat ook de oppositie in de komende periode met respect behandeld wordt en ook inspraak heeft in het beleid om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van Suriname.

Daarbij kwam naar voren dat de NPS is benaderd om deel te nemen aan een regeercoalitie, maar dat zij ervoor gekozen heeft om een constructieve bijdrage te leveren vanuit de oppositie. Die opstelling houdt volgens Rusland geenszins in dat blindelings zal worden meegewerkt aan alle issues die in het parlement zullen worden behandeld, maar dat zeer kritisch zal worden gekeken naar de prioriteiten en zaken die direct het nationaal belang dienen. Obstructie vanwege haar positie in de oppositie, zal niet plaatsvinden.

Vanuit de structuren is een beroep gedaan op de leiding van de NPS erop toe te zien dat alle regionaal gekozen volksvertegenwoordigers en partijgenoten zich reeds nu harder inzetten om de groei van de partij in te zetten.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May