BEP stapt uit V7 en ondersteunt winnaar verkiezingen
21 Jun 2015, 20:58
foto


De Algemene Ledenvergadering van de BEP heeft vandaag besloten om de samenwerking binnen V7 op te zeggen. Het bestuur heeft groen licht gekregen om deel te nemen aan de regeringscoalitie. Dit bevestigt hoofdbestuurslid Ronny Asabina tegenover Starnieuws.

De ledenvergadering is gehouden in het Kinderhuis Saron. De vergadering heeft een motie aangenomen waarin de overweging en de besluiten zijn verwoord. Asabina merkt op dat de vergadering geconstateerd heeft dat het doel waarvoor V7 opgericht was, niet gehaald is. De bundeling was aangegaan om regeerverantwoordelijkheid te verkrijgen. Dit doel is niet gehaald.

"Ook al gaan wij een samenwerking aan met de winnaar van de verkiezingen, dat betekent niet dat wij geen prettige samenwerking hadden in V7. Wij hebben daar ook vrienden gemaakt en dat zal blijven. Wij gaan niet als vijanden uit elkaar", stelt Asabina. Hij haalt aan dat binnen elke samenwerking er keuzevrijheid mogelijk moet zijn. De achterban hoopt dat de partijen binnen V7 respect kunnen opbrengen voor de keuze die gemaakt is.

Asabina heeft zich als Assembleelid behoorlijk kritisch opgesteld naar de regering toe. Hij heeft het onderwijs in het binnenland, sociale vraagstukken, de Ordening van de Goudsector en de scalians op het stuwmeer aan de kaak gesteld. Asabina merkt op dat deze zaken niet van de baan zijn. Hij hoopt dat de partners overtuigd kunnen worden van zaken. In elk geval zullen de issues waar er kritiek op was, worden besproken. Asabina merkt op dat er ook hervormingen zullen moeten plaatsvinden, die pijnlijk kunnen zijn, maar met goede discipline moet het mogelijk zijn om zaken op een goed spoor te brengen. Asabina vindt niet dat de BEP reputatieschade zal lijden door de stap die genomen is door de partij.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May