Creola heeft al geruime tijd last van overtollig water
21 Jun 2015, 17:09
foto
Antroewa aanplant aangetast door het overtollige water.


Door zware regens de afgelopen dagen hebben diverse delen van Suriname te maken met hoog water. Niet alleen woonwijken, maar ook bijvoorbeeld percelen van landbouwers, zijn onder water. In de wijk Creola staan er twee sluizen voor het beheren van de waterstanden eb en vloed.

Wat mij opvalt is dat de sluizen niet naar behoren of helemaal niet functioneren. Het gevolg is dat er een te hoge waterstand is in de wijk die al dagen/weken aanhoudt. Het repareren van de pomp(en) levert niet het gewenste effect voor beheersing van de waterstanden.

Veel mensen zijn door het hoogstaande water getroffen. In een dergelijke situatie is alle hulp welkom. De brandweer zou het overtollige water kunnen wegpompen als zij de beschikking heeft over de juiste middelen/materiaal. Vergelijkbare situaties als op Creola zouden dan aangepakt kunnen worden om het overtollige water weg te pompen.

Hopend dat ook andere suggesties kunnen bijdragen tot het verhelpen van de wateroverlast voor de gebieden die nu onder water staan.

Milton Kensenhuis
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May