Verdachte ontkent dat hij heeft gemoord
19 Jun 2015, 22:02
foto


Riaaz D. heeft op de rechtszitting van donderdag tegenover rechter Sieglien Wijnhard ontkend de moord gepleegd te hebben op Rudolf Wakidin. De 62-jarige Wakidin die taxichauffeur was, werd op 2 februari 2009 vermoord; zijn keel was doorgesneden. Hij werd levenloos in een zijstraat van de Kleinestraat te Tourtonne VII aangetroffen. De verdachte was de persoon geweest die hem voor het laatst belde en een taxi bestelde.

De verdachte verklaarde dat hij op die bewuste dag naar Wakidin belde voor een rit. Hij was bekend met de taxichauffeur en reed altijd met hem. Het slachtoffer werkte voor Tourtonne’s Taxi, maar pikte de verdachte ergens aan de Maagdenstraat op. Onderweg, vertelde de verdachte, stopten twee onbekende mannen de auto. Wakidin wenkte hem dat hij die mannen ook zou meenemen. Riaaz D. zei dat hij aan de telefoon was, toen de twee mannen instapten. Hij sprak verder door. Opeens voelde hij een slag aan zijn hoofd. Het enige wat hij nog hoorde was, dat het bloed niet in de auto moest vallen. Daarna verloor hij het bewustzijn.

Toen hij na ruim vijf uren weer bijkwam, zag hij bloed op zijn gezicht. Hij zag dat het slachtoffer voorovergebogen lag. Hij schudde hem en zag dat zijn keel doorgesneden was. Hij merkte op dat Wakidin niet meer leefde. Volgens de verdachte zat hij al verwikkeld in een andere zaak en hij wilde geen gedoe met de politie. Hij bond zijn hoofd met een T-shirt en liep een eindje verder op. Daarna belde hij zijn neef op, die heeft hem toen opgehaald. Hij zei aan zijn neef dat hij in een bar was en gevochten had.

Naar Guyana
Wijnhard hield de verdachte voor dat het medische onderzoek aangeeft dat indien de slag zodanig was en de verdachte zoveel bloed verloren had, hij niet instaat zou zijn om te lopen. Ook was er geen bloed aangetroffen op de voorste zitplaats waar Riaaz D. zat. De verdachte merkte op dat de artsen geen helderzienden zijn.
Ook vroeg de rechter hem waarom hij bij de politie gezegd had dat hij de verwonding na een vechtpartij had opgelopen. “Ik vond het niet belangrijk om te vertellen. Ze kunnen mij niet helpen. De politie wilde mij alleen maar mishandelen, daarom zei ik dat”, meende Riaaz D.

Twee dagen, na het feit, vertrok de verdachte naar Guyana en hij was onvindbaar. Riaaz D. zei aan Wijnhard dat hij niet ondergedoken was, maar dat niemand naar hem zocht. Hij zou in een andere kwestie, een oplichtingszaak, in beeld komen en daarom was hij weg. De verdachte verklaarde verder dat hij US$ 24.000 en SRD 1000 bij zich op die bewuste dag had in zijn tas. Toen hij bijkwam was de tas weg. Op 6 augustus zal deze zaak verder behandeld worden. De verdachte wordt door raadsman Benito Pick bijgestaan.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May