Verdachte hoort dubbele strafeis
19 Jun 2015, 15:37
foto


Gregory L. heeft twee keren een straf horen eisen tegen zich op de rechtszitting van donderdag. Officier van justitie, Claudia Bruining, eiste een celstraf van acht maanden, waarvan twee voorwaardelijk en een proeftijd van drie jaar voor zware mishandeling. Voor het feit dat de verdachte onder invloed van alcohol had gereden, eiste zij een celstraf van zes weken voorwaardelijk, een geldboete van SRD 1000 of een hechtenis van vier weken, ontzegging van de rijbevoegdheid voor een jaar en een proeftijd van drie jaar.

Op 22 april van dit jaar heeft de verdachte, die een politieman is, het slachtoffer geschoten in het been. Een ander schot werd in de richting van zijn hoofd gelost. Getuigen die in de voertuigen zaten, verklaarden dat de verdachte een auto die voor hem reed, inhaalde en klem reed. Hij kreeg een woordenwisseling met de bestuurder van dat voertuig, keerde terug naar zijn voertuig en haalde zijn dienstwapen tevoorschijn. Hij loste twee schoten daarmee.

In beide voertuigen zaten er mensen. De verdachte had eerder verklaard dat hij de auto ingehaald had, omdat de bestuurder roekeloos reed. Hij sprak de man aan over zijn rijgedrag en die begon tekeer te gaan tegen hem. De man wilde hem ontwapenen. Hij loste twee waarschuwingsschoten en wilde dit op een veilige manier doen. Volgens Gregory L. was het vuurwapen bij hem en is hij niet terug gegaan naar zijn voertuig. De getuigen verklaarden het tegendeel.
Nadat de verdachte afgevoerd werd, is bij hem een ademhalingsanalysetest uitgevoerd. Er werd een alcoholgehalte van 55 mg gemeten. Op 16 juli zal raadsman Benito Pick die de verdachte bijstaat, pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May