'Uniform VOS-inschrijfgeld is onderdeel van ordening'
18 Jun 2015, 21:32
foto
Schoolleiders krijgen informatie over de centrale inschrijving en het inschrijfgeld. (Foto: MinowC)


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) hoopt door structuur te brengen een ordelijk verloop te garanderen van inschrijvingen op alle onderwijstypen binnen het Surinaamse onderwijs. Zo zal er dit jaar voor de verschillende onderwijstypen op VOS-niveau een uniform inschrijfgeld van SRD 250 betaald moeten worden en is er een centrale inschrijving ingesteld voor nieuwe inschrijvingen van het eerste leerjaar op VOS-niveau.

Met het uniform inschrijfbedrag zullen ouders niet meer geconfronteerd raken met situaties waarbij naast het inschrijfgeld ook zwemgeld, toiletgeld en dergelijke, opgehoest moet worden. Voor de late inschrijving geldt een bedrag van SRD 50 extra op het inschrijfgeld.

De centrale inschrijving geldt voor pedagogische instituten, Imeao, Havo en Vwo. Voor het Natin zal de inschrijving geschieden op de school zelf. De Mulo- en LBGO-directeuren hebben deze informatie vandaag gehad. De instructies voor de centrale inschrijving op het basisonderwijs en het VOJ-onderwijs zullen door de onder-directeur Onderwijs, Roy Narain, verstrekt worden door een instructiebrief.

Goede verdeling
De centrale inschrijving, die gecoördineerd zal worden door een speciale commissie, moet leiden tot een goede verdeling van de verschillende vakken pakketten op VOS-niveau. Leerlingen zullen dichtbij hun woonadres geplaatst worden. Voor laatkomers zal er een periode van inschrijving worden bekendgemaakt.

De directeuren van de VOJ-scholen zullen samen met een namenlijst en een uittreksel van de leerling deze inleveren bij de commissie waarna deze de leerlingen zal sorteren naar schooltype en woonadres. De commissie zal na opgave van het aantal open plaatsen op VOS-scholen de leerlingen verwijzen naar desbetreffende school. Leerlingen zullen op de dag van de uitslag van de examens, een aanmeldingsformulier krijgen van hun school. Hierop staat aangegeven waar zij zijn ingeschreven.

Op het Schakel Instituut voor Middelbaar Onderwijs kunnen zich leerlingen met een LBGO-diploma, richting administratief economisch inschrijven. Ook tweemaal afgewezen Mulo-examen kandidaten kunnen zich inschrijven op het schakel instituut middelbaar onderwijs, meldt de voorlichting van MinowC.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May