V7 zal Sapoen en Chitan niet kunnen terugroepen
18 Jun 2015, 06:04
foto
De V7-leiders twee weken geleden bijeen in 'de Olifant' om verkiezingsresultaten te bespreken. (Foto: Leroy Troon)


De coördinator van V7, VHP-voorzitter Chan Santokhi, was bezig een gesprek voor te bereiden met Raymond Sapoen die een zelfstandige fractie zal vormen in De Nationale Assemblee. Hij had Sapoen al gepolst hiervoor. Sinds toen is de situatie binnen V7 drastisch gewijzigd. Niet alleen Diepakkoemar Chitan heeft zich aangesloten bij Sapoen, maar ook de BEP zal de coalitie ondersteunen. Dit betekent het einde van V7.

De voorzitter van Pertjajah Luhur, Paul Somohardjo, had de leiding van V7 gevraagd om juridische stappen te ondernemen om Sapoen terug te roepen. Santokhi zei gisteren aan journalisten dat de juridische commissie deze kwestie aan het bestuderen is. Toen was het formeel nog niet bekend dat ook Chitan had besloten Sapoen te ondersteunen.

Nu de BEP zich opmaakt om deel uit te maken van de regering, zal V7 de partij niet kunnen terugroepen. De SPA en DA91 die ook deel uitmaken van V7, hebben geen zetels behaald. BEP zal in elk geval niet meewerken om Sapoen en Chitan terug te roepen. Het ziet ernaar uit dat VHP, NPS en PL een eigen fractie zullen vormen in De Nationale Assemblee. Hoewel de partijen gezamenlijk de verkiezingen zijn ingegaan, hebben ze besloten apart gesprekken te voeren met de NDP.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May