Somohardjo met Karta-Bink en Waidoe naar NDP-top
17 Jun 2015, 10:57
foto
Partijvoorzitter Paul Somohardjo geflankeerd door Ingrid Karta-Bink en William Waidoe op weg naar het gesprek met de NDP-top. (Foto's: Raoul Lith)


In de Pertjajah Luhur (PL) delegatie die vandaag gesproken heeft met de NDP-top, is het opgevallen dat partijvoorzitter Paul Somohardjo zich liet flankeren door de gekozen Assembleeleden Ingrid Karta-Bink en William Waidoe. Het is opvallend dat Diepakkoemar Chitan er niet bij was.

Somohardjo heeft gisteravond de uitnodiging van de NDP voorgelegd aan de V7-leiders. De PL stelde zich op het standpunt dat V7 de gesprekken moest voeren omdat in combinatieverband de verkiezingen zijn aangegaan. Maandag hebben de VHP, NPS en BEP al de eerste ronde van gesprekken gehad. Vandaag komen zij voor de tweede keer naar het Perscentrum van het Kabinet van de President.

De PL heeft ongeveer 45 minuten gesproken met de NDP-delegatie onder leiding van president Desi Bouterse. Na het gesprek zei Somohardjo aan journalisten dat het een informatief gesprek was. Hij wil de ruimte om zijn structuren eerst in te lichten. Hij wilde niet ingaan op uitspraken die eerder zijn gedaan. "Wij waren hier niet voor een onderhandeling, maar het ging om een informatief gesprek", stelt Somohardjo. Op een vraag of hij op alle gekozen leden kan rekenen, zei de partijvoorzitter dat de mensen getekend hebben.

Over de afwezigheid van Chitan vandaag in de delegatie, zei Somohardjo dat hij niet in de commissie zat. De politicus heeft aan de president gevraagd om met Sapoen niet te praten als vertegenwoordiger van PL. Het bestuur van de partij heeft zelf het gesprek gevoerd. Sapoen praat volgens hem namens zichzelf.

Intussen is Sapoen ook ter plekke aangekomen, terwijl Somohardjo en zijn delegatie vertrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May