Huisartsen opleiding begint in september
16 Jun 2015, 16:16
foto


De stichting Huisarts Instituut Suriname (Hisuri) heeft de bevoegdheid om assistent-artsen, basisartsen en anderen met een gelijkwaardige opleiding op te leiden tot huisarts. Er is een overeenkomst hiertoe ondertekend met het ministerie van Volksgezondheid. De eerste groep kandidaten voor de opleiding start begin september.

Deze eenjarige opleiding zal gegeven worden in de plaats van de assistent-arts opleiding. Zij die de huisarts opleiding volgen hoeven dan geen zevende jaarsstage te lopen. Na de opleiding worden zij geregistreerd als huisarts.
Dit is een unicum. Het wordt namelijk de eerste huisarts opleiding in Suriname. Tot heden moesten afgestudeerde artsen na een jaar stage in verschillende klinieken en poliklinieken, het vak huisartsgeneeskunde in de praktijk zelf aanleren, zegt het ministerie van Volksgezondheid.

De huisarts opleiding is erop gericht artsen specifieke vaardigheden bij te brengen, conform geglobaliseerde normen. En hen zodanig trainen dat zij nadat zij de opleiding met succes gevolgd hebben beter in staat zijn het huisartsenvak uit te oefenen. Zo wordt de uniformiteit van de huisartsenzorg verbeterd.
De opleiding wordt onder leiding van Hisuri verzorgd door huisarts opleiders die eerder getraind zijn. De opleiding wordt verzorgd in geaccrediteerde poliklinieken die voldoen aan de gestelde eisen van Hisuri.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May