Imeao gedenkt 30-jarig bestaan met boek
17 Jun 2015, 20:43
foto
Het gedenkboek van Imeao 1, van de hand van Henk Doelwijt.


Het Instituut voor Middelbaar Economisch en Administratief Onderwijs (Imeao) 1 heeft een gedenkboek uitgegeven in verband met zijn 30-jarig bestaan. De Leerling maakt de Meester is de titel van het boek, geschreven door Henk Doelwijt. Minister Ashwin Adhin van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft een exemplaar van het boekwerk in ontvangst mogen nemen.

Het doel van dit gedenkboek is om de geschiedenis van het schoolgebeuren weer te geven, vanaf het bestaan van de Middelbare Handelsschool in 1962 tot de transformatie naar het huidige Imeao, onder leiding van Jane Simons-Turney.

Het hart van het boek wordt gevormd door korte, geïllustreerde verslagen over de ontwikkelingen, gebeurtenissen en personen binnen Imeao-1. Er zijn onder andere foto’s te zien van docenten, scholieren, administratieve krachten, voorgaande directeuren, maar ook prominenten die de toenmalige Handelsschool bezochten. Ook oud-leerlingen zijn nu als docent aan het instituut verbonden. Anderen die in dienst zijn van prominente banken, worden eveneens afgebeeld.

Het Imeao telt vijf scholen, waaronder een avondschool.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May