BEP sluit samenwerking met NDP niet uit
15 Jun 2015, 17:40
foto
BEP-voorzitter Celsius Waterberg op weg naar het onderhoud met de NDP-top. (Foto's: Raoul Lith)


De ontmoeting tussen BEP en NDP lijkt een formaliteit te zijn. Voorzitter Celsius Waterberg zegt dat het huiswerk goed is gedaan, daarom was er nu niet veel tijd nodig. De BEP wil een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van het land en kijkt uit naar een vervolggesprek. De delegatie heeft het verkiezingsprogramma met de ontwikkelingsrichting afgegeven aan de NDP-top, onder leiding van president Desi Bouterse.

Ook hoofdbestuurslid Ronny Asabina noemt het gesprek constructief en genoeglijk. Ronnie Pansa en André Dikan maakten ook deel uit van de BEP-delegatie. "De BEP staat altijd open om een bijdrage te leveren voor de ontwikkeling van het land", stelt Waterberg. Hij merkt op dat de partij kiest voor vooruitgang van het land.

Waterberg merkt op vragen van journalisten op dat zijn partij geen nare dingen heeft gezegd over de president. Hij haalt aan dat wat de VHP betreft, er een rechtszaak was. "Obia a no fu yu, no spiti ini", zegt Waterberg. Hij heeft het daarom niet nodig gevonden om in te gaan op opmerkingen van Chan Santokhi, voorzitter van de VHP. Op de vraag of BEP de ABOP uit de regering wil werken, zoals Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur heeft gezegd, antwoordt Waterberg dat de BEP niet tegen partijen bezig is, maar een positieve bijdrage wil leveren. Hij wil in dit stadium niet ingaan op de vraag of zitting genomen wordt in een regering met ABOP er in. Eerder heeft BEP gesteld niet meer samen te zullen werken met Brunswijk. Waterberg geeft aan dat het nog niet zo ver is. Hij wacht de ontwikkelingen af.

Hierna zal een tweede gesprek volgen met DOE en daarna met PALU.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May