Washington en Caracas praten in Haïti
16 Jun 2015, 02:23
foto
Diosdado Cabello (rechts) wordt algemeen beschouwd als de tweede machtigste politicus na president Nicolas Maduro. (Foto: Reuters)


Details over een opvallende bijeenkomst in Haïti tussen Venezuela en de Verenigde Staten (VS) duiken op. Thomas Shannon, een raadgever van de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, heeft een ontmoeting gehad met de voorzitter van de nationale vergadering van Venezuela, Diosdado Cabello.

Volgens Venezolaanse ambtenaren zijn beide partijen bezig de crisis in hun betrekkingen op te lossen. Eerder dit jaar, heeft Venezuela Washington ervan beschuldigd dat deze een staatsgreep aan het beramen was. De VS heeft op zijn beurt verklaard dat Caracas een bedreiging voor de veiligheid vormt.

Venezuela heeft Washington begin dit jaar bevolen zijn ambassadepersoneel te verminderen. Ook heeft Caracas een visumplicht ingesteld voor Amerikaanse bezoekers. Op zijn beurt heeft de VS sancties getroffen tegen zeven Venezolaanse ambtenaren die hij beschuldigt van corruptie en schendingen van mensenrechten.

Dit jaar zijn er andere opvallende ontmoetingen geweest tussen de twee partijen. In april heeft president Nicolas Maduro, Thomas Shannon in Caracas ontmoet. Correspondenten zeggen dat beide partijen de afgelopen weken een toontje lager zingen.

De laatste vergadering komt na berichten in de Amerikaanse media dat Washington Diosdado Cabello onderzoekt op vermeende betrokkenheid bij drugshandel en het witwassen van geld. Cabello heeft de beschuldigingen ontkend.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May