Suriname winnaar Caribische Karate Kampioenschappen
14 Jun 2015, 19:48
foto


Suriname is winnaar geworden van de eerste Caribbean Karate Championships, die van 11-13 juni in de Anthony Nesty Sporthal werden gehouden. Curaçao werd nummer twee en Trinidad en Tobago bezet de derde plaats.

De 'Most outstanding Fighter' van dit toernooi is geworden Christoper Martis van Curaçao. De Surinaamse Karate Assocatie (SKA) heeft deze kampioenschappen georganiseerd. De zes landen die deelnamen, zijn: Suriname, Curaçao, Aruba, Bonaire, Martinique en Trinidad & Tobago. Het toernooi bereikte zijn climax tijdens de senioren herenteam wedstrijden. De finale ging tussen Suriname en Curaçao. Suriname werd tot winnaar uitgeroepen.

Er zouden afhankelijk dertien landen meedoen aan de Caribische kampioenschappen. Guyana, Frans-Guyana, Colombia, Venezuela, Dominicaanse Republiek, Puerto Rico en Haiti hebben op het laatste moment afgezegd. De oorzaak van zoveel afzeggingen is volgens de SKA de hoge kosten om naar Suriname af te reizen en visumkosten.

Op 9-10 juni zijn er ook trainingen verzorgd voor Surinaamse referees door Guido Abdalla uit Guatemala. Hij maakt deel uit van de Referee consul van de Pan Amerikaanse Karate Federatie. De deelnemers hebben ook hun licentie ontvangen.
Er was ook een Congres gehouden tijdens dit toernooi, waardoor de Caribische Karate Federatie (CKF) nu een feit is geworden. De SKA is er trots op om als pionier opgetreden te hebben.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May