Milde straf voor tiener in zedenzaak
14 Jun 2015, 18:03
foto


N.O. (19) heeft een keer seks gehad met een minderjarige van bijna dertien jaar. Rechter Susanne Chu heeft hem veroordeeld tot een celstraf van zes maanden waarvan vier maanden en 28 dagen voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. N.O. had al een maand en twee dagen gezeten en is met het uitspreken van het vonnis op vrije voeten gekomen.

Raadsman Raoul Lobo die N.O. bijstond, zegt aan Starnieuws dat dit voorval zich in de nacht van 29 april 2015 in Nickerie heeft voorgedaan. Het meisje is uit haar huis geglipt en heeft in de auto seks gehad met N.O.. Uit de sms-berichten is gebleken dat het meisje steeds de initiatieven had genomen. N.O. heeft bekend dat hij één keer seks heeft gehad met het meisje. Ook zou zij hem hebben voorgehouden dat zij zestien of zeventien jaar oud was. Het meisje heeft bij de politie verklaard dat zij de jongeman had verteld dat zij veertien jaar oud was en dat ze zelf seks wilde.

Officier van justitie, Roline Gravenbeek, eiste een straf van drie maanden onvoorwaardelijk. Lobo heeft aangevoerd dat N.O. nog een tiener is, hij voor het eerst in aanraking met de politie is gekomen en dat zijn cliënt alles eerlijk heeft bekend. De rechter is vervolgens afgeweken van de strafeis van de aanklager.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May