VHP nog niet uitgenodigd voor onderhoud met Bouterse
14 Jun 2015, 04:12
foto


De VHP heeft nog geen uitnodiging ontvangen om te praten met de NDP. President Desi Bouterse ontvangt maandag wel de ABOP en daarna de NPS. Woordvoerder van de NDP, Winston Lackin, zegt aan Starnieuws dat met partijen die zetels behaald zijn, zal worden gesproken.


Voorlopig is er nog geen uitnodiging gegaan naar de VHP. De achterban van de NDP heeft veel moeite met uitspraken die gedaan zijn tijdens de verkiezingscampagne door VHP-voorzitter Chan Santokhi. Hij heeft onder andere gezegd dat Bouterse de internationale drugsmaffia in Suriname geïntroduceerd heeft. Hij zou ook verantwoordelijk zijn voor wapenhandel. Santokhi zei dat alsof dat niet genoeg is, ook 'Hezbollah' in het land is gebracht.

Lackin heeft diverse malen aangegeven dat de partij niet staat te trappelen om samen te werken met iemand die zulke verregaande uitspraken heeft gedaan. Hoewel eerder meegedeeld is dat met de partijen die de meeste zetels behaald hebben, eerst gesproken zal worden, is de VHP nog op de wachtlijst geplaatst.

Ook met Pertjajah Luhur, onder leiding van Paul Somohardjo, zal niet worden samengewerkt. Deze partij is tijdens de vorige regeringsperiode uit de coalitie gezet. Afgewacht wordt hoe de situatie met ondervoorzitter Raymond Sapoen verder verloopt. Sapoen heeft aangegeven eerst met mensen die hem ondersteunen te praten, voordat hij zijn definitieve plannen zal meedelen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May