Dc Malontie stopt werkzaamheden illegalen in Tapanahony
14 Jun 2015, 06:08
foto
Districtscommissaris Margaretha Malontie (rechts) en politieagenten in gesprek met illegale werknemers in het Tapanahony gebied. (Foto: Johannes Tojo)


Granman Bono Velantie van de stam der Auccaners en districtscommissaris (dc) Margaretha Malontie (bestuursressort Tapanahony) willen dat de orde zich hersteld in het gebied. De dc heeft ook de hulp ingeroepen van de politie om bijstand te verlenen, deelt ze Starnieuws mee.

Zaterdag heeft zij een inspectie gehouden tegenover het dorp Malobi, waar een concessionaris bezig is met economische activiteiten. Afgesproken is tijdens een krutu dat de werkzaamheden binnen twee weken afgebouwd worden, aangezien de concessie is verstrekt in het gebied van een andere familie. Beide gemeenschappen zullen daar goud mogen zoeken, maar nu zijn er veel Brazilianen en Chinezen actief in het gebied.

Tijdens controle bleek dat zeven Chinezen die op de goudconcessie hun diensten verlenen, niet beschikken over de nodige documenten. Zij hebben geen verblijf- of werkvergunning. Ook hun werkgever blijkt niet over een werkvergunning te beschikken. De dc heeft met behulp van de politie besloten om alle activiteiten stop te zetten. Deze zaak wordt verder onderzocht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May