Structuren PL spreken zich zondagmiddag uit
14 Jun 2015, 00:01
foto


De structuren van Pertjajah Luhur (PL) komen zondagmiddag bijeen. "Wij zullen de stand van zaken bespreken en verslag doen van wat er is gebeurd tot nu toe", zegt voorzitter Paul Somohardjo aan Starnieuws. De directe aanleiding voor deze bijeenkomst is de breuk die ontstaan is met ondervoorzitter Raymond Sapoen.

Tussen Somohardjo en Sapoen is na een bemiddelingspoging in eerste instantie afgesproken dat er hervormingen zouden komen in de partij. Ook zou een commissie onder leiding van Sapoen gesprekken voeren met de Nationale Democratische Partij (NDP). Afgesproken was dat een verklaring die opgesteld was, gepubliceerd zou worden in de media.

Somohardjo koos er voor om de door Sapoen al getekende verklaring aan te houden en te bespreken met partijtoppers. Intussen zei Sapoen in een interview op radio ABC dat hij 'on speaking terms' is met de NDP. Hij legde uit dat het gaat om het leiderschap in de partij. De verklaring die eerder opgesteld was, werd ingetrokken. Het hoofd- en partijraadsbestuur kwamen met een andere verklaring. Sapoen stelde hierop dat hij niet meer af kan gaan op het woord van de voorzitter van PL. Er is volgens hem sprake van een vertrouwenscrisis.

De structuren van de partij zullen zich uitspreken over de situatie. "Het is belangrijk om te weten wat de partij erover denkt en welke koers er gevolgd zal worden", legt Somohardjo uit. "Dan weten we allemaal waar we aan toe zijn", merkt hij op.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May