Santos en T.O.K. vergeten te scoren
14 Jun 2015, 02:14
Een speler van T.O.K. trapt de penalty naast het doel.

De finalewedstrijden in het SVB Lidbonden toernooi zijn zaterdag van start gegaan. In Nickerie kwamen Santos (semikampioen van Nickerie) en T.O.K. (kampioen van Moengo) niet verder dan een 0-0 stand. Beide ploegen hebben kansen gehad, waarbij T.O.K. reeds in de 22e minuut de leiding kon nemen. Een verdediger van Santos kreeg de bal tegen zijn hand in het strafschopgebied en de arbiter had geen keus dan voor penalty te fluiten. De speler van T.O.K. die zich belastte met de penalty, trapte de bal naast het doel.

Volgens trainer Jozef Joekoe van T.O.K. is hij tevreden met de uitslag maar niet helemaal tevreden met het spel dat zijn jongens geleverd hebben. Hij zegt dat hij pas twee weken aanzit en zeker gaat werken aan een betere organisatie en discipline van de ploeg. Als hij dat kan bewerkstelligen ziet hij de ploeg hoog eindigen in het toernooi.

Volgens trainer Guilliano Snip van Santos heeft zijn ploeg gespeeld zoals hij verwacht had. Santos is een vrij jonge ploeg en ze hebben gespeeld tegen een ploeg die meer ervaring heeft. Er zijn wel scoringskansen gecreëerd maar die werden niet benut. Snip geeft aan tevreden te zijn met de inzet van zijn spelers.

De andere wedstrijd in de finale ronde die gisteren ook is gespeeld in Paramaribo, was Paraguay (semikampioen van Para) die uitkwam tegen De Ster (kampioen van Nickerie). De wedstrijd werd gespeeld in het NGVB stadion. De wedstrijd eindigde 2-2, waarbij De Ster bij de rust voorstond met 2-1.