Paraguay houdt stand tegen Argentinië: 2-2
13 Jun 2015, 21:51
Lucas Barrios scoort de gelijkmaker voor Paraguay. (Foto: Reuters)

Favoriet Argentinië heeft tegen alle verwachting in vanavond niet kunnen winnen van Paraguay. Het is de Argentijnen niet gelukt om de 2-0 voorsprong van de eerste helft te behouden. In de tweede helft scoorde Paraguay maar liefst twee doelpunten en hield stand tegen Argentinië. De wedstrijd in groep B van de Copa America is 2-2 geëindigd.

Tot het eerste doelpunt in de 29ste minuut had Paraguay goed verdedigend spel laten zien. Sergio Agüero scoorde het eerste doelpunt door een verdedigingsfout van Paraguay. Na een overtreding in de 35ste minuut op Angel di Maria in het strafschopgebied, kreeg Argentinië een penalty. Lionel Messi maakte geen fout en schoot de bal in het net, terwijl de keeper in de juiste hoek dook, maar kansloos bleek. Paraguay leek ontredderd te zijn en had in eerste instantie duidelijk geen antwoord.

In de tweede helft kwam Paraguay sterk terug. Gekozen werd voor aanvallend voetbal. De Argentijnen kregen het knap moeilijk. Het team van Paraguay bleef beuken op het doel. In eerste instantie lukte het Sergio Romero om het doel schoon te houden. Maar dat duurde niet lang of daar kwam verandering in. Nelson Valdez scoorde het eerste doelpunt voor zijn land, binnen twee minuten nadat Romero voorkwam dat Paraguay scoorde. Kort voor einde was het de in Argentinië geboren Lucas Barrios die de gelijkmaker maakte. De Argentijnen hebben diverse kansen niet benut. Dit is hen duur komen te staan. Deze wedstrijd had bijzonder veel vaart en is tot nu toe de beste in dit toernooi.

Zondag komen tegen elkaar uit Colombia-Venezuela en Brazilië-Peru.