Bouterse ontvangt maandag ABOP en NPS
13 Jun 2015, 00:01
foto
NDP-voorzitter, president Desi Bouterse.


President Desi Bouterse, voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP), zal maandag gesprekken voeren met de ABOP en de NPS. Dit bevestigt woordvoerder van de NDP, Winston Lackin, tegenover Starnieuws. Hij merkt op dat de president met diverse partijen praat. "Alle partijen die zetels gewonnen hebben, komen aan de beurt. Het gaat om oriënterende gesprekken", deelt Lackin mee.

Ronnie Brunswijk, voorzitter van de ABOP, zegt aan Starnieuws dat zijn partij voor maandag 15.00 uur is uitgenodigd in het Perscentrum van het kabinet van de president. "Ons standpunt is reeds voor de verkiezing bekend. Wij hebben aangegeven dat wij weer deel willen uitmaken van de regering", zegt Brunswijk. De ABOP zal op basis van de inzichten die gepresenteerd worden, verder handelen.

Gregory Rusland, voorzitter van de NPS, merkt tegenover Starnieuws op dat ingegaan wordt op de uitnodiging. Het gaat om een informatief gesprek. Aan de hand van de inhoud van het gesprek zal de NPS verder de communicatie op gang brengen. Rusland merkt op dat binnen V7 de afspraak is gemaakt dat indien individuele partijen een uitnodiging ontvangen, hierop wordt ingegaan.

Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur, vindt dat V7 als combinatie zou moeten praten met de NDP. "Dat is het standpunt van Pertjajah Luhur. Wij zijn als combinatie de verkiezingen ingegaan en moeten ook zo naar buiten treden", zegt Somohardjo. Zijn partij heeft geen uitnodiging ontvangen. Ook de VHP heeft nog geen uitnodiging gekregen. Lackin merkt op dat in een bepaalde volgorde de president met politieke partijen praat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May