Man Mit' Man vraagt extra aandacht voor vaders
13 Jun 2015, 11:59
foto


Stichting Man Mit' Man stimuleert de samenleving de komende week activiteiten te houden om zo waardering te tonen voor vaders. Zo wordt ook inzicht gekweekt bij toekomstige vaders over hoe zij later hun vaderschap vorm kunnen geven. Papa Wiki 2015 loopt van maandag 15 juni tot en met Vaderdag, zondag 21 juni 2015.

Stichting Man Mit’ Man heeft vier jaar geleden het initiatief genomen om in de week voorafgaand aan Vaderdag speciale aandacht aan vaders te schenken. Vaders mogen veel meer in beeld, omdat zij een wezenlijke bijdrage leveren bij de opvoeding van hun kinderen of kleinkinderen, stelt de stichting.

Het thema dit jaar is: 'Honor begins at home'. Hier is voor gekozen omdat vaders (samen met moeders) voor de geweldige uitdaging staan om hun kinderen normen en waarden voor te leven. Kinderen leren het best, wanneer ze zien hoe vader omgaat met mama, met hun zelf als kind, hoe vader omgaat met zijn werk en zijn omgeving. "Kinderen nemen onze gedragingen over. En wij als vaders moeten ze leren hoe eerbied, waardering en respect (honor dus) te ontwikkelen voor elke vorm van gezag; voor God op de eerste plaats, de overheid, de politie, de leerkrachten. Maar ook voor hun eigen leeftijdsgenoten, het ander geslacht en het milieu niet te vergeten", zegt Man Mit' Man in een persbericht.

Vaders worden ook gestimuleerd om in de vorm van complimenten geven, hun gezinsleden te waarderen. Complimenten geven maakt dat het gezin ontspant, verbindt, lost zoveel problemen op en is bovendien gezond. Innerlijk worden zowel mama als de kinderen versterkt en krijgen ze het gevoel dat ze tot veel meer in staat zijn. Ze voelen zich ook beter betrokken in huis en het geeft hun zelfbeeld een geweldige boost.
Stichting Man Mit’ Man roept vaders dit jaar op om meer eerbied, waardering en respect op te brengen voor hun gezin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May