Leerkrachten Pikin Slee vragen om bescherming
12 Jun 2015, 14:48
foto
Met een kokosnoot kapot geslagen shutters.


Een leerkracht in het dorp Pikin Slee in het district Sipaliwini kreeg de schrik van haar leven toen shutters van haar raam woensdagavond werden stukgegooid. Zij lag op dat moment te slapen. Leerkrachten van de school wilden aanvankelijk de boot pakken en naar Paramaribo terugkeren. Door bemiddeling van het dorpsbestuur en de politie, besloten ze uiteindelijk om toch te blijven in het dorp. Zij hebben wel gevraagd dat hun veiligheid wordt gegarandeerd.

Edgar Sampi, jeugdparlementariër van Sipaliwini, zegt aan Starnieuws dat de leerkracht hem heeft gebeld om haar beklag te doen over de situatie. Op de RKBO-school in Pikin Slee zijn ruim 200 leerlingen ingeschreven. De leerkracht vreest dat de daders weer terug kunnen keren. Het vermoeden bestaat dat het jongeren van het dorp zijn. Deze groep komt regelmatig tijdens schooluren op het schoolterrein en haalt kattenkwaad uit. Wanneer ze aangesproken worden, gaan ze te keer tegen leerkrachten en leerlingen.

"Als jeugdparlementariër van het district Sipaliwini, roep ik alle binnenlandbewoners op, om de leerkrachten te beschermen. De politie kan het niet alleen. Laten zij helpen om de daders op te sporen, zodat de politie ze kan aanpakken. Ik vind het erg jammer dat jongeren, die de toekomst zijn van dat dorp, overgaan tot het plegen van zulke daden", stelt Sampi. Hij benadrukt dat de leerkrachten er juist zijn voor het belang van de dorpen. De jeugdvertegenwoordiger vindt dit voorval bijzonder ernstig, want de leerkracht is nog er bij zeven maanden in verwachting. Hij zal zijn bijdrage leveren door het houden van motivatiegesprekken, waardoor jongeren niet overgaan tot baldadigheden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May