Drie getuigen in zaak vernieling autoruiten
12 Jun 2015, 13:13
foto


Drie personen zijn op de rechtszitting donderdag door rechter Marie Mettendaf gehoord. John A. staat terecht, omdat hij ervan verdacht wordt de ruiten van drie voertuigen kapotgeslagen te hebben op verschillende tijdstippen. De verdachte ontkent zich schuldig gemaakt te hebben aan de feiten.

De eerste getuige verklaarde dat hij samen met twee anderen in een pick-up van zijn vriend was. De verdachte was in de buurt en hij gooide eerst een kleine steen naar hen toe. Toen de mannen weg wilden rijden, gooide hij een grote steen. De voorruit ging stuk. Toen het voorval zich voordeed, was er nog een man die alles meemaakte. De getuige zegt de verdachte nooit eerder gezien te hebben. Dit gebeurde op 18 december van het afgelopen jaar.

De tweede getuige maakte de verdachte op 28 januari dit jaar mee. Hij verklaarde dat hij de verdachte zag en hem naar een zekere ‘Kobbes’ vroeg. De verdachte vroeg hem: “Wie denk je dat ik wel ben?”. Hij pakte een balk en sloeg op de ruit van het voertuig. Daarna pakte hij een grotere balk sloeg de ruit kapot. De tweede getuige kent de verdachte van de omgeving.

De laatste man getuigde dat de verdachte zijn achterruit kapot sloeg met een ijzeren voorwerp. Hij was gestopt om met een andere man te praten en hij zag de verdachte met het voorwerp op hem afkomen. Deze sloeg de achterruit van zijn voertuig kapot. De man heeft SRD 600 moeten betalen om deze weer te laten fixen. Hij merkte op dat hij de verdachte wel kent. John A. had een oude vete het broertje van de benadeelde. De benadeelde zou ze toen uit elkaar gehaald hebben.

John A. is eerder al twee keren gevonnist. Hij wordt bijgestaan door raadsman Benito Pick. Deze zaak zal op 25 juni verder behandeld worden.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May