Ook beroering in de NPS over te volgen koers
11 Jun 2015, 11:03
foto


Binnen de Nationale Partij Suriname (NPS) zijn er ook heftige discussies gaande over de koers die de partij moet opgaan. Een deel van de partij vindt dat er absoluut niet samengewerkt moet worden met de Nationale Democratische Partij (NDP). Anderen zien dat wel zitten. Binnen de NDP zijn er geen bezwaren tegen een samenwerking met de NPS, terwijl de VHP en Pertjajah Luhur, onder leiding van Paul Somohardjo, niet welkom zijn.

Starnieuws verneemt dat het bestuur van de NPS gisteravond bijeen was om over de koers van de partij te praten. De zittingstermijn van het bestuur onder leiding van Gregory Rusland verloopt deze maand. De discussie is of er nu verkiezingen moeten worden uitgeschreven. Delen van de top vinden dat na de regeringsformatie de bestuursverkiezingen gehouden zouden moeten worden. In deze fase zou het zittende bestuur zaken dienen af te wikkelen. Anderen vinden dat er nu actie moet worden ondernomen. Er is gisteravond geen besluit genomen.

Binnen V7 is afgesproken dat individuele partijen, indien ze worden uitgenodigd door de NDP, hierop kunnen ingaan. Er zijn contacten tussen personen binnen NPS en de NDP, maar er is nog geen formeel gesprek gevoerd. NDP-voorzitter Desi Bouterse was de afgelopen dagen in het binnenland.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May