Bezoekers ‘SYTYCC’ grote winnaars culinair festijn
08 Jun 2015, 22:08
foto
De winnende teams van STOCPA.


Drie teams van de Steungroep Ontwikkeling Cassavesector Para hebben meegedaan aan de tweede editie van ‘So You Think You Can Cook!’ (SYTYCC), afgelopen zondag bij Bar Zuid aan de Van Sommelsdijckstraat. Twee van deze teams hebben beslag gelegd op de eerste en tweede plaats. Met het gerecht Pancake Explosion behaalde STOCPA de eerste prijs en met het gerecht Couscous Cassave werd beslag gelegd op de tweede plaats. Dit was de grote verrassing van deze SYTYCC.

Het gebruik van Surinaamse ingrediënten en het stimuleren van de Surinaamse keuken staan voorop bij dit culinair evenement. Doel van de wedstrijd die tijdens elke editie wordt gehouden, is het maken van een buitenlands gerecht met zo veel mogelijk Surinaamse ingrediënten. Voor deze tweede editie was het eveneens verplicht om cassave te gebruiken.

De bezoekers van het evenement waren de grote winnaars, want die konden zich te goed doen aan Vlaamse frieten van cassave met maar liefst drie verschillende sauzen (lemmetje, jalapeňo en chili), Limburgse vlaaien met cassavevulling, canoli’s van zacht gegaard kalfsvlees gevuld met cassave ragout, een Afrikaanse soep met cassave en wild en de runner up Marokaanse couscous met cassave en the All American Pancake die een ware explosie van smaken veroorzaakte en de terechte winnaar werd, zegt de organisatie.

Tijdens SYTYCC werden een collecte en veiling gehouden ten bate van de JA Foundation. Deze stichting zet zich in voor kinderhuizen in Suriname en is nu bezig met een oogmetingproject, om alle kinderen in Surinaamse kinderhuizen die een bril nodig hebben ook daadwerkelijk van een bril te voorzien. De veiling en de collecte leverden samen SRD 1750 op.

De volgende editie van SYTYCC wordt gehouden op zondag 6 september, wederom in Bar Zuid. De twee hoofdsponsors TOK en ParaSprings hebben al laten weten alle verdere edities en de finale te blijven steunen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May