In juni olieboringen voor kust Saramacca en Wanica
08 Jun 2015, 11:21
foto
In blok 4 zullen negen boorputten in de komende vijf maanden worden geboord. (Kaart: Staatsolie NV)


Voor de kust van Saramacca en Wanica zullen deze maand exploratieboringen worden verricht. Paradise Oil Company, dochteronderneming van Staatsolie Maatschappij Suriname NV, zal de werkzaamheden coördineren. Het boorplatform wordt zaterdag ingezet op de eerste boorlocatie, zo’n 10 kilometer uit de kust.

Het boorplatform heeft zes dagen gedaan over de reis vanuit Trinidad en Tobago. De Trinidadiaanse Well Services Petroleum Company Limited die Staatsolie heeft aangetrokken, zal in totaal negen putten boren. In 2012 zijn 2D en 3D seismische onderzoeken uitgevoerd, waaruit blijkt dat blok 4, het zeegebied voor de kust van Saramacca en Wanica, winbare oliereserves bevat. De waterdiepte in blok 4 is maximaal 25 meter. Er zal worden geboord tot een putdiepte van ongeveer 2 kilometer.

Staatsolie meldt dat er nu voorbereidingen worden getroffen om de putten te boren, die binnen vijf maanden compleet moeten zijn. Binnen een half jaar nadat de laatste put is geboord, hoopt het oliebedrijf de resultaten bekend te maken. Het bedrijf boort voor het eerst op eigen risico putten in het ondiep zeegebied. Tot nog toe heeft Staatsolie alleen op land geboord. Deze booractiviteiten zijn onderdeel van Staatsolies Visie 2030, waarbij de uitbreiding van reserves voor de groei essentieel is.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May