Hooghart en Gangaram Panday geen stemmentrekkers
08 Jun 2015, 13:19
foto
Vakbondsleider/politicus Ronald Hooghart.


Vakbondsleider Ronald Hooghart en Keshopersad Gangaram Panday blijken geen stemmentrekkers te zijn voor de Nationale Democratische Partij (NDP). Beiden komen door opschuiving in De Nationale Assemblee. Als voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) had Hooghart gedacht zelfs bij voorkeur gekozen te zullen worden.

Hooghart heeft ongeveer 400 stemmen op zijn naam weten te vergaren. De massale steun die hij verwacht had van de ambtenaren, is uitgebleven. De vakbondsleider heeft de Partij Belangenbehartiging en Ontwikkeling (PBO) opgericht om deel te kunnen nemen aan de verkiezingen. Uiteindelijk heeft hij onderdak gevonden bij de NDP op plek nummer 10. Hooghart zei eerder aan Starnieuws dat hij best populair is. Hij was ervan overtuigd dat duizenden mensen op hem zouden stemmen.

Gangaram Panday, die uit de VHP is vertrokken om de paarse partij te steunen, heeft nauwelijks 140 kiezers achter zich gekregen. Hij staat op plaats nummer 11. Wanneer NDP-voorzitter Desi Bouterse opschuift, zal Hooghart kunnen toetreden tot De Nationale Assemblee. Bouterse heeft Ashwin Adhin aangekondigd als kandidaat voor vicepresident. Het pad is dan voor Gangaram Panday geplaveid om lid te worden van het hoogste college van Staat.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May