Lackin: NDP zal het verkiezingsresultaat accepteren
08 Jun 2015, 00:54
foto
NDP-woordvoerder Winston Lackin (links) tijdens de hertelling van stemmen in de Anthony Nesty Sporthal. (Foto: Leroy Troon)


De Nationale Democratische Partij (NDP) zal zich neerleggen bij het verkiezingsresultaat in kiesdistrict Paramaribo, dat later op de dag officieel bekendgemaakt zal worden. "Wij hadden onze zorgen en op basis van rapportages hebben wij een brief naar het hoofdstembureau gestuurd. Ook het Onafhankelijk Kiesbureau heeft aangegeven dat er een hertelling zou komen als het hoofdstembureau dat niet zou doen. Tijdens de hertelling is gebleken dat er onvolkomenheden waren, maar die waren niet zo erg als wij aanvankelijk gedacht hadden", zegt woordvoerder Winston Lackin aan Starnieuws.

Lackin merkt op dat de verkiezingsresultaten en het proces geëvalueerd zullen worden. Nagegaan zal worden waar er fouten zijn gemaakt. Er worden lessen geleerd die meegenomen zullen worden bij de volgende verkiezingen. De NDP zal ook de propagandisten bij verschillende stembureaus ook evalueren omdat ter plekke de bezwaren ook aangegeven moesten worden.

Er zullen in Paramaribo geen verschuivingen plaatsvinden. De NDP blijft op 9 zetels, V7 heeft er 6, de Alternatieve Combinatie en DOE hebben er elk 1 zetel. Lackin merkt op dat nagegaan moet worden hoe de verkiezingen efficiënt georganiseerd zullen worden. De mensen zijn de hele dag en tot diep in de nacht nog op de been. Anderen waren pas in de ochtend klaar met het werk op het stembureau. Door vermoeidheid zijn er meer fouten gemaakt. "In elk geval hebben wij kunnen constateren dat bij de hertelling en verwerking van stemmen, zaken goed zijn verlopen. Onze bezorgdheid is weggenomen", stelt Lackin.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May