Somohardjo geeft zich nog niet gewonnen
07 Jun 2015, 08:04
foto
PL-voorzitter Paul Somohardjo (links) na de verwerking van de stemmen in de Anthony Nesty Sporthal. Naast hem Dew Sharman die bij voorkeur is gekozen. Verder ook aanwezig PL-toppers Hendrik Setrowidjojo en John Sandriman. (Foto: Leroy Troon)


Paul Somohardjo, voorzitter van Pertjajah Luhur (PL), zegt aan Starnieuws dat afhankelijk van de coalitievorming het duidelijk wordt of het een verloren zaak is voor V7. "Wij moeten nog even afwachten of er een samenwerking komt tussen NDP en Alternatieve Combinatie. Indien dat niet gebeurt, zal de NDP een kleine meerderheid hebben in de Verenigde Volks Vergadering (VVV).

Nu de stemmen verwerkt zijn, blijkt dat de NDP een kleine meerderheid heeft in de VVV. De NDP heeft vermoedelijk 482 stemmen. Het gaat naar schatting om ongeveer 17 stemmen. Een samenwerking met PALU en DOE levert 11 stemmen op. V7 komt op ongeveer 357 stemmen en Alternatieve Combinatie op 78. De officiële cijfers worden maandag bekendgemaakt door het hoofdstembureau Paramaribo, tijdens de openbare zitting.

"Ik geef de hoop nog niet op", zegt Somohardjo. Hoewel hij ook hoort dat NDP gekozen kandidaten benadert, verwacht hij niet dat NDP op tweederde meerderheid (34) zetels komt in De Nationale Assemblee. "Wij hebben onze mensen voorgehouden dat als ze overlopen naar de NDP, wij het terugroeprecht zullen toepassen. Het gaat om zetels van V7 en niet van individuele personen of partijen", stelt de politicus.

Somohardjo had eerder gezegd dat wanneer V7 geen meerderheid zou behalen in de VVV, wat PL betreft liever meegewerkt wordt om de president en de vicepresident in De Nationale Assemblee te kiezen. Nu de resultaten bekend zijn, houdt hij een slag om de arm. De V7 leiders waren zaterdag bijeen. Zij hebben besloten om de formele uitslag af te wachten, voordat er verder stappen worden ondernomen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May