Kiesdistrict Paramaribo houdt maandag openbare zitting
07 Jun 2015, 00:01
foto
PL-toppers Hendrik Setrowidjojo (links) en John Sandriman volgen op het scherm de resultaten van de ressortraadszetels.


Het hoofdstembureau Paramaribo houdt maandag, twee weken na de verkiezingen, zijn openbare zitting. De resultaten zullen dan formeel worden bekendgemaakt. Vertegenwoordigers van politieke partijen en waarnemers hebben het proces van verwerking van de stemmen kunnen meemaken. Zaterdagavond zijn de stemmen uitgebracht op ressortraadsniveau, verwerkt.

Zoals Ronnie Brunswijk, voorzitter van ABOP zijn prognose had gegeven, heeft NDP in negen van de twaalf ressorten gewonnen. V7 heeft drie ressorten achter zich gekregen, te weten: Weg naar Zee, Welgelegen en Rainville. Verder ook twee van de zeventien ressortraadsleden van Blauwgrond.

Hoeveel stemmen per partij zijn uitgebracht, zal maandag worden bekendgemaakt. Ook het aantal uitgebrachte stemmen op de kandidaten zal dan duidelijk zijn. Dew Sharman is op basis van voorkeur gekozen op de lijst van V7. Aangezien op het niveau van De Nationale Assemblee geen noemenswaardige verschillen waren, zal landelijk de NDP op 26 blijven, V7 op 18, Alternatieve Combinatie 5, PALU en DOE elk 1. Binnen V7 heeft VHP 9 zetels, Pertjajah Luhur heeft er 5, NPS en BEP elk 2.

De zetel van de Alternatieve Combinatie (AC) in Paramaribo gaat niet naar lijsttrekker Alice Amafo maar naar Edward Belfort. Hij heeft de meeste stemmen behaald op de lijst van deze combinatie. Aangezien AC 1 zetel veroverd heeft in Paramaribo, gaat deze naar de persoon met de meeste stemmen. AC had geadviseerd om op Belfort te stemmen, omdat gerekend werd op meer dan een zetel. Bij DOE zijn de meeste stemmen op Carl Breeveld uitgebracht. Hij gaat voor een tweede termijn in De Nationale Assemblee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May