Zes weken geëist tegen verdachte voor oplichting
05 Jun 2015, 05:36
foto


Tegen J.R. heeft officier van justitie, Claudia Bruining, op de rechtszitting van donderdag een celstraf van zes weken, waarvan vijf voorwaardelijk, geëist. De verdachte wordt ervan beschuldigd verschillende personen opgelicht te hebben in de periode van juni 2013 tot februari 2014. Hij zou WK-kaarten aan de benadeelden leveren en ook zou hij voor verblijf zorgen.

Volgens J.R. zijn zaken verkeerd uitgepakt in Brazilië. Met zijn zakenpartners daar is het misgelopen. Hierdoor zijn mensen voor ongeveer US$ 23.000 benadeeld. J.R. zegt aan Starnieuws dat intussen de meeste mensen zijn vergoed. Hij werkte samen met een reisbureau sedert 2007. Dat reisbureau heeft goede ervaringen met hem. Die mevrouw werd ook in de rechtszaal, eerder op een rechtszitting, gehoord.

Raadsman Dwight Kraag die J.R. bijstaat, voerde aan dat de verdachte de benadeelden wil vergoeden. Daarnaast is hij voor het eerst in aanraking gekomen met de justitie. Ook merkte hij op dat zijn cliënt geen gelden heeft afgetroggeld van anderen. Hij wees erop dat ook andere organisatoren problemen gehad hebben met WK-kaarten. Dit gebeurt, omdat de partners in Brazilië onbetrouwbaar zijn. Twee andere benadeelden hadden problemen met hun verblijf. Volgens de raadsman ontstond dit probleem, nadat de benadeelden van verblijf verwisselden. Hiervoor had de verdachte hen US$ 1000 vergoed.

De advocaat voerde verder aan dat twee andere benadeelden geprobeerd hebben om winsten te maken op de WK-kaarten. Toen het misliep, eisten zij hun geld op, want ze wilden het verlies niet delen. In hoeverre deze twee benadeelden wel of niet vergoed moeten worden, moet nagetrokken worden. Volgens de raadsman hebben zij samen het initiatief genomen. Hij eiste vrijspraak voor zijn cliënt.
Bruining wil op de rechtszitting van 2 juli nog een getuige horen in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May