MOB-team begeleidt leerlingen in Marowijne
03 Jun 2015, 22:22
foto
Een MOB-sessie met leerlingen van een basisschool in Moengo.


Enkele stagiaires bij het Medisch Opvoedkundig Bureau (MOB) zijn deze week met hun begeleiders in Marowijne, waar zij onder meer nagaan als er kinderen zijn met een ontwikkelingsachterstand. De ouders van deze kinderen zullen advies krijgen over verdere verwijzing van hun kroost. De stagiaires houden ook motivatiesessies voor leerlingen van de zesde klas van de basisschool.

Begeleiding van zorgleerlingen is een deeltaak van het MOB. Het traject in Marowijne is uitgezet in samenspraak met de inspecteur van Onderwijs, Remy Clenem. Op basis van verzoeken om hulp bij aanpak van problemen die spelen binnen het onderwijs in het district, is een programma gemaakt. Het werkteam bestaat uit 12 stagiaires en drie begeleiders. De stagiaires hebben verschillende achtergronden: leraren, orthopedagogen, sociaal pedagogische hulpverleners, maatschappelijk werkers en pedagogen.

Naast de motivatiesessie voor de pupillen van de 6de klas, wordt in de middaguren ook aandacht besteed aan het ontwikkelen van sociale vaardigheden door sport en spel en zijn er begeleidingsgesprekken met de leerlingen van de muloschool.

Het hoofddoel van deze week is om aan te geven dat de hulp die het MOB biedt niet alleen beperkt is tot de werklocatie, maar ook (ver) daarbuiten. De scholen die bezocht worden, zijn de St. Theresiaschool en de Murrayschool (basisschool) en de Waaldijkschool (VOJ), zegt de voorlichting van het MOB.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May