RBC bank blijft ook donderdag gesloten
03 Jun 2015, 17:01
foto
Het hoofdkantoor van de RBC is al drie dagen dicht. (Foto: Raoul Lith)


De Royal Bank of Canada (RBC) zal donderdag voor de vierde dag dicht blijven. Bondsvoorzitter Willy Rodrigues zegt aan Starnieuws dat mondeling, tijdens de onderhandeling in hotel Marriot, een overeenstemming was bereikt eerder op de dag. "Wij wilden de afspraken op papier hebben. Toen wij naar het hoofdkantoor reden van de RBC en zagen wat op papier was gesteld, bleek dat te verschillen met wat we afgesproken hebben. Op grond hiervan zijn wij weer vastgelopen en worden de acties niet opgeschort", deelt Rodrigues mee.

Het bondsbestuur heeft mondeling overeenstemming bereikt over de collectieve arbeidsovereenkomst. Er is een percentage en een bedrag afgesproken. Verder zou vanaf 15e van de maand gesproken worden met de nieuwe bank, Republic Bank Limited uit Trinidad & Tobago. Deze bank is de nieuwe eigenaar per 1 juli. Er zou een memorandum of understanding worden ondertekend, maar hierin stonden er verschillen die niet mondeling overeengekomen waren. Rodrigues merkt op dat in de afgelopen periode slechte ervaring is opgedaan met RBC, daarom wilde het bestuur zaken zwart op wit zien.

Intussen heeft de Bemiddelingsraad voor Geheel Suriname contact gemaakt met de voorzitter van de bond. Morgenavond moeten partijen verschijnen voor de Bemiddelingsraad. Tot dan zal de bank dicht blijven. De afgelopen dagen was besloten om de salarissen van mensen uit te betalen op het filiaal aan de Van 't Hogerhuysstraat. Voor morgen is alle dispensatie ingetrokken.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May