Zoekgeraakte stembiljetten kiesbureau 16 gevonden
31 May 2015, 15:57
foto
De stemkist van stembureau 16 zonder alle blauwe biljetten. (Foto: Leroy Troon)


Steeds meer onvolkomenheden komen naar boven bij de hertelling van de stembureaus. Nu worden er ongeveer 38 stembureaus herteld. De Nationale Democratische Partij (NDP) had gevraagd om hertelling van 21 stembureaus. Het is niet duidelijk wie heeft besloten om meer stembureaus te hertellen dan aanvankelijk was gevraagd.

In de stemkist van stembureau 16 is een deel stembiljet aangetroffen nadat deze is heropend. Het personeel van het stembureau is al langer dan een half uur op zoek naar de stembiljetten, die in de verzegelde kist hoorden te zitten. Op dit stembureau zouden 676 kiezers hun stem kunnen uitbrengen. Bij de zoek geraakte stembiljetten gaat het om de blauwe biljetten, waarop gestemd moest worden voor DNA. Ruth Wijdenbosch zegt dat ze van de voorzitter van het stembureau heeft begrepen dat alles in de kist zat toen ze die heeft afgeleverd. En nu zitten een deel van die blauwe biljetten er niet in.

Stembiljetten mochten in enveloppen zijn aangeleverd, maar dan moesten deze verzegeld zijn. Er is tot nog toe geen spoor van de stembiljetten van stembureau 16 van ressort Blauwgrond. Het gaat er heel amateuristisch aan toe. Er wordt nu naarstig gezocht naar de ontbrekende biljetten. De voorzitter van het hoofdstembureau Paramaribo is met de politie nu in een ruimte waar de stembussen zich bevinden.

Het pakket is nu gevonden in een doos die niet is verzegeld en ook het pakje met biljetten is niet verzegeld. De voorzitter van stembureau 16 zegt dat zij het pakje op de stemkist had gelegd, maar omdat het niet stevig genoeg was hebben anderen het in een doos gedaan. Er is protest hiertegen aangetekend. De telling die al was begonnen is nu gestopt, omdat onduidelijk is wat er nu moet gebeuren bij dit stembureau.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May