Miranda: 'U mag willen wat u wilt, wij doen het werk'
31 May 2015, 13:56
foto
Onder veel protest is de hertelling van de 21 stembureaus begonnen. (Foto's: Leroy Troon)


Met veel strubbelingen en protest is de hertelling van de 21 stembureaus net begonnen. Vertegenwoordigers van V7 en ABOP-voorzitter Ronnie Brunswijk hadden gevraagd om de processen-verbaal (pv's) eerst te zien van de eerste telling. Daar heeft de voorzitter van het hoofdstembureau van Paramaribo, districtscommissaris Jerry Miranda niet mee ingestemd.

“Wij doen het werk en u gaat niet voor ons bepalen welke werkwijze wij moeten hanteren,” klonk het. Het ging er opeens zo heftig aan toe dat ondervoorzitter van het hoofdstembureau, Mike Nerkust, met krachtige en op geïrriteerde wijze zei: “Als hij nog een keer praat, zet hem eruit. Wie niet luistert, gaat eruit.” V7-vertegenwoordiger Geetapersad Gangaram Panday zei dat ze de pv’s vooraf wilden zien om te kunnen vergelijken met de hertelling die nu plaatsvindt.

Het punt dat Gangaram Panday maakte is dat de stemmen al geteld waren en dat de pv’s in bijzijn van eenieder gelezen moesten worden. Nerkust besliste dat na de telling beide pv’s zullen worden opgelezen. “Dat is toch hetzelfde,” vond hij. Bij het protest dat daarop volgde, beval hij een ieder te verwijderen die het proces zou verstoren. “Wij doen het werk, u mag willen wat u wil, maar wij doen het op onze manier,” beet dc Miranda de protesterenden van zich af. "Waar ben u bang voor?"

Niet alleen vertegenwoordigers van V7 maar ook de andere partijvertegenwoordigers hebben moeite met de gang van zaken. Eenieder moet zich op een afstand van 5 meter houden van de tellers. De telling is nu bezig. Voor klachten zijn de protesterende vertegenwoordigers verwezen naar het Onafhankelijk Kiesbureau.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May