Assistent-bondscoach Lee op verkenning in Nicaragua
31 May 2015, 04:04
foto
Ervin Lee, assistent bondscoach


Ervin Lee, de assistent van bondscoach Dean Gorré, heeft de afgelopen dagen een bliksembezoek gebracht aan Nicaragua ter voorbereiding op het WK-kwalificatieduel van het Surinaams voetbalelftal volgende week zondag. Hij bekeek een wedstrijd in de hoogste klasse, inspecteerde het stadion en maakte kennis met het vliegschema.

Op Aruba miste Lee de aansluiting op de vlucht naar Panama waardoor hij een omweg via Colombia moest maken. Uiteindelijk zat hij urenlang te wachten op het vliegveld van Bogotá: ‘Het is een tight schedule en de kans dat je die vlucht mist, schijnt best groot te zijn. Hopelijk krijgen we daar met de groep niet mee te maken.’

Lee zag twee van de beste Nicaraguaanse clubteams aan het werk en kreeg een indruk van de speelwijze: ‘Beide ploegen speelden met twee spitsen met vlak daarachter middenvelders die proberen diep te gaan. Ik verwacht dat ze het tegen ons ook op die manier zullen aanpakken.’
De WK-kwalificatie interland op 7 juni in hoofdstad Managua wordt gespeeld op kunstgras. Volgens Lee gaat het om een verouderde mat waarop slidings niet tot nauwelijks zijn uit te voeren.

De nationale selectie vertrekt woensdagochtend vroeg naar Nicaragua. Volgens het vluchtschema zijn spelers en staf een hele dag onderweg. Daarna heeft de ploeg nog drie volledige dagen in Managua om te trainen en te acclimatiseren.
Vanaf zaterdagmiddag blijft de selectie bij elkaar. Tot de vliegreis wordt elke dag getraind op het kunstgras in het Essed-stadion.

Diederik Samwel

Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May