Breaking news: Sharman op basis van voorkeur gekozen
30 May 2015, 18:42
foto
Dew Sharman (rechts) aan het turven in de Anthony Nesty Sporthal.


Dew Sharman (VHP) die op plek nummer 16 op de V7 lijst in Paramaribo is gekandideerd, komt met voorkeurstemmen binnen. Hij heeft de kiesdeler van V7 ruim overschreden. Sharman heeft intussen al bijkans 7.000 stemmen op zijn naam vergaard. De VHP heeft intussen 9 zetels, de helft van wat V7 volgens de officieuze uitslag heeft behaald.

In 2010 was Sharman als kandidaat nummer 17 op de Nieuw Front-lijst in Paramaribo. Sharman zou via voorkeurstemmen binnengehaald worden. Hij kreeg 4.559 stemmen, niet genoeg om gekozen te worden. De VHP had stemadvies gegeven om op Sharman te stemmen. Dit heeft gewerkt.

VHP-voorzitter Chan Santokhi zegt aan Starnieuws dat in alle districten de partij is gegroeid met gemiddeld 25 procent. "In Wanica zijn wij met 30% gegroeid. Wij hebben heel hard gewerkt om dit resultaat te bereiken", zegt Santokhi. De winst van de VHP zal ten koste gaan van de NPS. In Paramaribo heeft V7 volgens de voorlopige resultaten 6 zetels. Indien de lijstvolgorde gehanteerd zou worden, is op nummer 6 Arthur Tjin-A-Tsoi gekandideerd. De NPS heeft voorlopig nog maar twee zetels.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May