Kenny B ontvangt dubbelplatina voor Parijs
17 May 2015, 17:11
foto
Reggaezanger Kenny B ontvangt dubbelplatina uit handen van Jörgen Raymann. De uitreiking vond plaats in de 'Melkweg' in Amsterdam. (Foto: Mirjam Marks)


Zojuist heeft reggaezanger Kenny B dubbelplatina ontvangen voor zijn single Parijs. De hit werd inmiddels meer dan 60 duizend keer verkocht. De reggaezanger ontving de onderscheiding uit handen van Jörgen Raymann.
De uitreiking vond plaats in de uitverkochte Melkweg in Amsterdam waar Kenny B zijn nieuwe cd presenteerde. Tijdens de releaseparty zong hij behalve met Raymann ook nog samen met Sabrina Starke.


De single Parijs van Kenny B alias Kenneth Bron voert inmiddels al vier weken de Surinaamse en Nederlandse hitlijsten aan. Het aantal downloads passeerde een week geleden de grens van vijf miljoen downloads. Daarnaast blijkt het succes ook uit de verschillende covers die de afgelopen weken van het nummer werden uitgebracht. Zo zijn er twee concurrerende versies op de markt: respectievelijk ‘Praat Rotterdams met me’ of ‘Praat Amsterdams met me’.
Pikant is ook dat de muziek van Kenny B al wekenlang grijs wordt gedraaid op de radiozender 100% NL dat een repertoire van uitsluitend Nederlandstalige nummers presenteert.

Vorige week werd ook bekend dat Kenny B de tekst heeft geschreven voor de nieuwe single ‘Jij bent de liefde’ van de populaire Nederlandse zanger Guus Meeuwis. Het nummer staat ook op de nieuwe cd Kenny B in de versie van de Surinaamse zanger zelf. De samenwerking krijgt binnenkort een vervolg nu Meeuwis Kenny B als gastartiest heeft uitgenodigd voor de concertreeks ‘Groots met een zachte -G-‘ in het Philips-stadion in Eindhoven.

De nieuwe cd ‘Kenny B. bevat dertien nummers waarvan er een paar al eerder op plaat verschenen zoals ‘Tjaipi Lobi’ en ‘Neks Ne Tai’, beiden met zangeres Tekisha. De hit ‘Paramaribo’ met cabaretier Jeffrey Spalburg dateert van anderhalf jaar terug.
Daarnaast zijn er zowel nieuwe Nederlandstalige als Surinaamse tracks te vinden op het nieuwe album. Platenmaatschappij Top Notch tipt het nummer ‘Een man mag niet huilen’ als nieuwe hit. Het gaat om een duet met rapper Jayh en is drietalig: de twee artiesten zingen afwisselend in het Nederlands, Surinaams en Papiaments.

Diederik Samwel
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May