Stopzetting samenwerking met Directoraat Cultuur
17 May 2015, 10:02
foto


Het spijt ons u mede te moeten delen dat wij van de Commewijne Lesbrief elke samenwerking met het Directoraat Cultuur van het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur, hebben moeten stopzetten. Ondanks de goede verstandhouding met directeur Stanley Sidoel en met onderdirecteur Lucien Dubois van Cultuur, vonden wij het raadzaam om die samenwerking te stoppen.

Wij hadden namelijk het gevoel dat de superieuren van Cultuur, misschien geheel te goeder trouw, hun handen boven het hoofd hielden van twee van hun medewerkers. Wij werden aldoor van het kastje naar de muur gestuurd met de ‘ouderwetse smoes’ binnen het ambtelijk apparaat van Suriname: ‘de dienst laat het niet toe‘. En dat zeiden deze medewerkers dagenlang tegen ons, zonder dat iemand van de leiding van Cultuur hen ooit heeft gevraagd ‘welke dienst’ en in opdracht van wie? Elke dag waren echter tientallen scholieren van Commewijne de dupe van deze smoes, totdat wij de technische hulpmiddelen zoals een laptop, een beamer, een filmscherm en een haspel, konden lenen bij andere scholen.

Een ding is wel zeker, het Directoraat Cultuur heeft meer dan drie keer per week de schoolkinderen van Commewijne gedupeerd. Wij van de Commewijne Lesbrief schamen ons daarvoor, maar wij laten ons door zoveel ambtelijke lamlendigheid niet uit het veld slaan. Wij gaan rustig door met de lesbrief en gelukkig vinden de schoolkinderen het ook leerrijk en plezierig. Sommigen waren nog nooit geweest binnen de poorten van de verlaten Suikeronderneming Mariënburg en dat in hun eigen district Commewijne!

Namens de initiatiefnemers van de ‘Commewijne Lesbrief’,
Benjamin S. Mitrasingh
(archeoloog)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May