David Granger beëdigd als 8e president Guyana
16 May 2015, 17:38
foto
David Granger is vandaag beëdigd als 8ste president van Guyana.


Minuten nadat de voorzitter van de Guyanese Kiescommissie, Steve Surujbally, de officiële verkiezingsresultaten had bekendgemaakt, is David Arthur Granger, beëdigd als de achtste president van Guyana. Granger zijn coalitie van oppositionele partijen heeft de algemene en regionale verkiezingen die maandag zijn gehouden gewonnen.

In zijn toespraak bij de eedaflegging heeft president Granger zijn voorganger Donald Ramotar de hand gereikt om samen te werken om zo het land vooruit te helpen. Tot nog toe heeft Ramotar zijn verlies niet aanvaard. Met de beëdiging van Granger komt een einde aan het bewind van de PPP/C die de afgelopen 23 jaar steeds in het machtscentrum wist te komen.

De 69-jarige gepensioneerde brigadegeneraal van het Guyanese leger heeft de plechtige eed vroeg in de middag afgelegd bij het parlementsgebouw. Leden van de diplomatieke kern, politieke leiders en andere hoogwaardigheidsbekleders hebben de plechtigheid bijgewoond. In de nabijgelegen straten had zich ook een grote menigte aanhangers verzameld.

Van de acht presidenten die Guyana tot nog toe heeft gehad, kwamen vijf voort uit de PPP/C.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May