Waterberg verlaat politiek als hij niet wint in Tapanahony
16 May 2015, 15:37
foto
BEP-voorzitter Celsius Waterberg spreekt de menigte toe in Groningen, Saramacca. (Foto: Leroy Troon)


Celsius Waterberg, voorzitter van BEP, is zeker van zijn zaak in het Tapanahony gebied. "Als wij geen twee zetels winnen in het Tapanahony gebied, verlaat ik de politiek", stelde de politicus vrijdagavond op de V7 massameeting in Groningen, Saramacca. Eerder op de dag was er een vergadering van de combinatie op Stoelmanseiland. Coördinator van V7, Chan Santokhi en Guno Castelen van de SPA waren ook van de partij. Santokhi merkte op dat het hele gebied onder controle van de BEP is.

Santokhi merkte op dat president Desi Bouterse die dag ook naar Stoelmanseiland zou gaan om een kantoor van het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) te openen. Dit zou gebeuren in een gebouw dat door de vorige regering is opgezet. Het bestuurskantoor dat vijf jaar geleden is gebouwd, is precies zo gebleven. Volgens Santokhi is Bouterse niet meer gekomen omdat hij gezien heeft dat het hele gebied V7 is.

Volgens V7 zijn de bewoners van het gebied ontevreden over de regering. Er is bijna niks gedaan om het binnenland tot ontwikkeling te brengen volgens Waterberg en Santokhi. De guesthouse is vernietigd. Projecten zoals gezondheidscentra, recreatie voor de jeugd en basisgoederen ontbreken. Waterberg deelde mee dat de mensen in het Tapanahony gebied niet ervaren hebben dat al die tijd niks is gebeurd. Nu de verkiezingen voor de deur staan, denkt men de bevolking zand in de ogen te strooien.

Santokhi merkte in Saramacca op dat racistische politiek wordt gevoerd. De NDP zou de mensen hebben meegedeeld dat als V7 wint, sheriff Santokhi op de mensen zal schieten en hen zal ontwapenen. Dit hebben de mensen verteld aan de leiders van V7. De mensen van Stoelmanseiland hebben aangegeven dat zij ook veiligheid nodig hebben.Santokhi stelde dat de mensen bang worden gemaakt met leugens en haatzaaierij. Er worden volgens de politicus bewust etnische spanningen gecreëerd. "Maar no span, Chan e kon. Sheriff zal je beschermen, want u hebt de schatkist niet leeggeroofd. U heb de natuurlijke hulpbronnen niet verdeeld, u bent niet verantwoordelijk voor de grootschalige corruptie. U hebt EBS niet geroofd. De personen die bezig zijn met rooftochten, die moeten bang zijn", zei Santokhi.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May