Brunswijk: 'NDP valt ons aan, maar we vrezen niet'
16 May 2015, 06:01
foto
ABOP-aanhangers vrijdag bij de opening van het jongerencentrum te Moengo. (Foto: René Gompers)


“A geri o tan regeri. Unu ne spang nanga den”, roept Marinus Bee, congresvoorzitter van de ABOP. “De NDP'ers moeten oppassen. Ze hadden gedacht dat alleen V7 hen in de weg stond”, vult voorzitter Ronnie Brunswijk aan. “Ze nemen ons nu onder vuur omdat ze erkennen dat er wel degelijk rekening gehouden moet worden met ons.” Bij de opening van een jongerencentrum in Moengo, vrijdagavond, hebben ABOP-toppers fel gereageerd op de NDP, die de geelzwarte partij flink op de korrel neemt.

Joel ‘Bordo’ Martinus, adviseur van de ABOP Jongerenraad merkte op dat de NDP leugens verkondigt. “Ze pronken met de sociale wetten. Zijn ze vergeten dat die wetten door het harde werken van onze voorzitter Ronnie Brunswijk zijn aangenomen? Zij zouden het zelf nooit kunnen doen.” De NDP heeft duidelijk laten merken te gaan voor een meerderheid in de Assemblee en geen regeermacht wil delen met andere partijen. “De NDP wil niet samen delen”, merkte Brunswijk op.” Maar we maken ons geen zorgen. Ze nemen ons nu onder vuur, maar we vrezen niet. We blazen het weg.”

Het jongerencentrum is ruim vier uren later dan gepland geopend. Het centrum is opgezet om de jeugd van Moengo en omgeving tegemoet te komen. Het gebouw is modern ingericht. Schoolgaanden kunnen er onder andere terecht om gratis te kopiëren. Brunswijk zal elke zondag aanwezig zijn om persoonlijk de noden van de jongeren aan te horen. De jongeren zijn op het hart gedrukt niet anders te stemmen dan op de ABOP. Brunswijk gelooft dat zijn partij alle drie zetels van Marowijne haalt.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May