Trainingen stembureaupersoneel in volle gang
15 May 2015, 02:32
foto


Bijna 300 personen die te werk zijn gesteld op de stembureaus in het ressort Latour, zijn in de Congreshal getraind. Met deze sessies zijn de medewerkers op de hoogte van hun taken en bevoegdheden op de stemdag. Er is ook een filmpje vertoond waarin de verschillende handelingen op de stemdag worden verduidelijkt.

Districtscommissaris (dc) van Paramaribo Zuidwest, Mike Nerkust, wees op de verantwoordelijkheid die eenieder op zich heeft genomen. “Het werk moet naar eer en geweten worden uitgevoerd en bovendien ook met volle overtuiging”, benadrukte hij.

Stembureaupersoneel moet er volgens de dc niet van uit gaan dat zij vijf jaar terug hebben gewerkt en dat de manier van werken ongewijzigd is. De burgervader zei verder dat voorzitters van stembureaus samen moeten werken met de overige negen leden van het bureau. “Alleen door samen te werken kan een goede job worden gedaan.”

Nerkust merkte verder op dat stembureaupersoneel te allen tijde onpartijdig moeten zijn en hun politieke kleur niet moeten tonen. Onpartijdigheid en neutraliteit zijn basisprincipes voor de stemdag. Na de toespraak van de dc hebben de trainers erop gewezen dat personeel zich representatief moet kleden en gedragen. Kleding gerelateerd aan de kleuren van een politieke partij is ook niet toegestaan.

Paramaribo is het grootste kiesdistrict met 159.833 kiesgerechtigden. Zuid West alleen telt 134 stembureaus. Op 25 mei is het hoofdstembureau van dit ressort gehuisvest in de Anthony Nesty Sporthal.
Op 10 mei begon het ministerie van Binnenlandse Zaken met de eerste sessie voor stembureaupersoneel. De laatste sessie is op zondag 17 mei.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May