Oosterling: Girjasing zal ruim SRD 10.000 moeten betalen
14 May 2015, 06:04
foto
De waterleidingbuis naar de woning van Sheilendra Girjasingh is anderhalve duim in plaats van driekwart. (Foto: Dienst Watervoorziening)


Marlon Oosterling, hoofd van Dienst Watervoorziening van het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, is er nog niet helemaal uit of hij aangifte tegen Assembleelid Sheilendra Girjasing (VHP) zal doen. De watertoevoer naar de woning van de politicus is afgesloten, nadat ontdekt werd dat anderhalf duim buizen zijn geplaatst. Er worden doorgaans driekwart duim buizen gebruikt naar een woonhuis. Girjasing ontkent dat hij de extra dikke buizen heeft geplaatst of laten aanleggen. Oosterling zegt aan Starnieuws dat Girjasing in elk geval een boete zal moeten betalen. Hij denkt dat het zal neerkomen op ongeveer SRD 10.000.

De boete moet worden betaald omdat volgens Oosterling de buizen illegaal zijn geplaatst. "Ik ben niet op de man zijn hoofd uit. Ik speel ook niet op de man, maar op de bal. Wat mij stoort is dat hij van de daken heeft geschreeuwd dat er geen watertoevoer is, terwijl door de extra dikke buizen hij in elk geval wel water had, terwijl zijn buren niet over water konden beschikken. Alle water werd door Girjasing afgetapt. Het bewijs is geleverd dat er volop water naar het Assembleelid stroomde. Hij heeft ook nog verteld dat hij een kelder heeft van 13.000 liter", stelt Oosterling.

Girjasing heeft tot 2003 vast recht betaald. Daarna is hij ermee gestopt. Oosterling merkt op dat niemand in Commewijne betaalt. De boete die Girjasing moet betalen is voor de illegale buizen. "Dat moet hij niet bij de politie betalen, maar bij de Dienst Watervoorziening. Als hij dat gedaan heeft, wordt hij weer aangesloten op het net, maar dan met een normale buis zoals iedereen", stelt Oosterling. Hij benadrukt dat er een buurtonderzoek heeft plaatsgevonden omdat mensen klaagden dat ze geen waterdruk hadden. Toen is aan het licht gekomen dat het water naar Girjasing stroomde. Alle andere buizen in de omgeving zijn driekwart duim.

In een 'flash bericht' haalt Girjasing aan dat hij als Assembleelid constant het waterprobleem onder de aandacht heeft gebracht. Daarom is de toevoer naar zijn huis afgesloten. De reden die opgegeven is, is dat de buis die twintig jaar geleden is aangelegd te groot is bevonden. "Dit noemt men politiek dood maken van de tegenstanders. Mogen wij onze mond niet meer open maken in Suriname? Ik zal blijven vechten wat er ook gebeurd voor de Commewijners", deelt Girjasing mee.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May