Misleide menigte vergalt vredige verkiezingen Guyana
12 May 2015, 11:38
foto
Acht voertuigen zijn gisteravond door een woedende menigte in Guyana in brand gestoken. (Beeld: Kaieteur News)


De oproerpolitie gesteund door soldaten zijn gisteravond rond elf uur uitgerukt om een explosieve situatie in de ‘C’ Field, Sophia in Guyana ongedaan te maken. Een woedende menigte heeft meerdere voertuigen in brand gestoken en is het huis van een dominee binnengevallen. De relschoppers waren ervan overtuigd dat supporters van de PPP/C een illegale stembureau aan het opzetten waren in de omgeving.

Eerder heeft de politie van Guyana gezegd dat de stembusgang in het land op maandag vredig en stabiel is verlopen. Het gebouw dat werd aangevallen door de menigte, was een PPP/C Command Centre waarin er geen stembussen waren geplaatst, zoals sommige bewoners aanvankelijk geloofden. Het gebied valt onder het eigendom van dominee Narine Khublall.

In totaal zijn acht voertuigen, waaronder een minibus en drie SUV’s, in brand gestoken. Een van de voertuigen was van PPP-kandidaat Joseph Hamilton. De voertuigen waren al vernietigd tegen de tijd dat de politie en legereenheden de situatie onder controle hadden.

De relschoppers hebben gebruik gemaakt van drie motorfietsen. Ze hebben ook een stal in brand gestoken waarin de familie Khublall enkele paarden hield. Er is ook geprobeerd een ander huis naast dat van de dominee in brand te steken.
De rel begon na een gerucht, dat naar verluidt is verspreid door een passerende chauffeur van een minibus. Hij beweerde dat de PPP/C een illegale stembureau aan het opzetten was op de aangevallen locatie. Terwijl het gerucht zich verder verspreidde, togen boze bewoners naar de voorkant van het eigendom van de dominee, waar de afgelopen twee maanden een PPP-vlag hing. Het gerucht werd gevoed door de aanblik van verhoogde activiteit in het huis, waar de PPP zijn aanhangers mobiliseerde om te stemmen.

Maandag zijn vervroegde presidentsverkiezingen gehouden in Guyana. President Donald Ramotar van de PPP/C neemt het op tegen David Granger, de kandidaat van een alliantie van vijf oppositionele partijen. De officiële uitslagen worden niet voor morgen verwacht.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May