Tweede aardbeving treft Nepal
12 May 2015, 06:49
foto
De zware aardbeving vandaag in Nepal was dicht bij de Mount Everest. (Beeld: BBC)


Nepal is nog niet bekomen van de verwoestende aardbeving van 25 april, maar is vanmorgen opnieuw getroffen door een zware aardbeving in het oosten van Nepal, in de buurt van Mount Everest. Bij de aardbeving van 25 april zijn tot nog toe meer dan 8.000 doden gevallen.

Hulporganisaties hebben minstens vier doden gemeld en een onbekend aantal gewonden. De jongste aardbeving heeft plaatsgevonden in de buurt van de stad Namche Bazaar, in de buurt van Mount Everest. Dertig minuten na de beving volgde er een grote naschok met een kracht van 6.3 in de stad Ramechhap, in het oosten van Kathmandu.

De Amerikaanse Geological Survey zegt dat de beving een kracht had van 7.3. De vorige beving in het westen van Nepal had een kracht van 7.8. De jongste beving is gevoeld in het noorden van India en Bangladesh.

In de Nepalese hoofdstad Kathmandu, die vorige maand zwaar is beschadigd, renden de mensen vanmorgen overhaast de gebouwen uit. Vier personen zijn gedood in de stad Chautara, ten oosten van de hoofdstad Kathmandu, waar een aantal gebouwen zouden zijn ingestort.

De Internationale Organisatie voor Migratie zegt dat er lichamen uit het puin daar worden getrokken. Het epicentrum van de recente aardbeving was 83km ten oosten van Kathmandu, in een landelijk gebied in de buurt van de Chinese grens. De beving heeft zich voorgedaan op een diepte van 18,5 km. De beving van 25 april was dieper, 15 kilometer. De Amerikaanse Geologische Dienst zegt dat ondiepe aardbevingen meer kans hebben om grotere schade te veroorzaken aan de oppervlakte.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May