Ryan Autar in vrijheid gesteld
11 May 2015, 14:37
foto


Ryan Autar, substituut officier van justitie, mag naar huis. Het Hof van Justitie heeft vandaag besloten dat er geen gronden zijn om Autar langer in voorarrest te houden. Het Hof heeft rechter-commissaris Dinesh Sewrattan in het gelijk gesteld. Hij had vrijdag besloten dat Autar naar huis mocht omdat het gerechtelijk vooronderzoek al afgesloten was. Het Openbaar Ministerie had beroep aangetekend tegen dit besluit, waardoor de onmiddellijke invrijheidsstelling niet is uitgevoerd vrijdag.

De raadkamer van het Hof van Justitie werd gevormd door rechter Anand Charan, Suzanna Chu en Iswarpersad Sonai. Het Openbaar Ministerie werd vertegenwoordigd door hoofdofficier van justitie, Carmen Rasam. De raadslieden Hemradj Matawlie en Irwin Kanhai hadden het verzoek bij de rechter-commissaris ingediend om hun cliënt in vrijheid te stellen.

Matawlie zegt aan Starnieuws dat het Openbaar Ministerie nu binnen dertig dagen moet beslissen of vervolging zal plaatsvinden of de zaak zal worden geseponeerd. De vervolgingsambtenaar heeft vanaf het begin ontkend schuldig te zijn. Er zijn zes getuigen onder ede gehoord in deze zaak. Autar zou frauduleuze handelingen gepleegd hebben en gelden hebben ontvangen in ruil voor het teruggeven van ingevorderde rijbewijzen.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May