EBS maakt SRD 2.2 miljoen over naar Pensioenfonds
11 May 2015, 01:57
foto
Steve Geerlings, voorzitter OWOS.


De Energie Bedrijven Suriname (EBS) zal woensdag SRD 2.2 miljoen storten op de rekening van het Pensioenfonds. Dit verneemt Starnieuws van Steve Geerlings, voorzitter van de EBS Werknemers Organisatie (OWOS). Het gaat om het bedrag van april. Vanaf nu zal elke maand de pensioenpremie worden gestort.

Bond en directie zijn er nog niet helemaal uit. De juristen en deskundigen zijn nog aan het rekenen. Er is een schuld van SRD 210 miljoen opgebouwd in 15 jaar. Geerlings deelt mee dat aanvankelijk vicepresident Robert Ameerali, namens de aandeelhouder had doorgegeven dat SRD 1 miljoen maar gestort kon worden. Hiertegen is flink geprotesteerd door de bond. Uiteindelijk is besloten om SRD 2.2 miljoen over te maken.

Over de maand januari tot maart moet er SRD 6.6 miljoen worden gestort. Hierover zijn nog gesprekken gaande. Het bedrag zal in termijnen worden overgemaakt. Hierover moet er nog uitsluitsel komen. Over het resterende bedrag moet er nog een regeling worden getroffen. "In ieder geval is er afgesproken dat vanaf nu het bedrag elke maand overgemaakt zal worden", deelt Geerlings mee. Hij heeft met zijn leden in Paramaribo vrijdag en die van Nickerie zaterdag vergaderd. Zij zijn akkoord met het bereikte resultaat.

Bij de kredietcoöperatie is er ook een achterstand van betaling van ruim SRD 3 miljoen. De leiding van de EBS zal in contact treden met het bestuur van de kredietcoöperatie om een regeling te treffen over de betaling. Geerlings is blij dat deze achterstallige betalingen worden aangepakt. Het bestuur van de bond zal een vinger aan de pols blijven houden.

Raoul Lith
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May