Ashwin Adhin: ‘Moni no de’ angstcultuur wordt gecreëerd
10 May 2015, 14:01
foto
NDP-kandidaat Ashwin Adhin tijdens de ressortvergadering op O.S. Mottonshoop. (Foto: Leroy Troon)


“Er wordt een angstcultuur gecreëerd in Suriname”, vindt Ashwin Adhin, kandidaat nummer 6 van de Nationale Democratische Partij (NDP) in Paramaribo. De minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur heeft dat op een ressortvergadering gezegd op O.S. Mottonshoop aan de Hendrikstraat, zaterdagavond.

Hij vindt dat hun tegenstanders er alles aan doen om de aandacht van het volk af te leiden van hun eigen nalatigheid. Suriname doet het steeds beter op wereldranglijsten gemaakt door wereldorganisaties, maar dan wordt de regering ervan beschuldigd de organisaties te hebben betaald voor de score. “Trinidad heeft lager gescoord, zij hadden waarschijnlijk geen geld om de organisaties te betalen,” zei de bewindsman sarcastisch. “Als je wereldbureaus wil gaan beschuldigen van corruptie, dan schaam ik me wel dat het mijn landgenoten zijn”. Hij noemt het gedrag van zijn tegenstanders 'liberale huichelarij'.

Volgens Adhin is het systeem corruptie faciliterend. Niet de mensen moeten worden opgelost, maar het probleem. Hij geeft aan dat alle ministeries verbonden zijn met glasvezel zodat er meer transparantie komt. “De hele wereld en wereldpolitiek heeft corruptie, maar in Suriname is er nog nooit eerder wat aan gedaan”, ging de kandidaat verder. “Nu pas komen er een heleboel veranderingen in het corrupt systeem dat was achtergelaten voor ons.”

Er wordt een ‘moni no de’-angstcultuur gecreëerd, vertelt de bewindsman. Hij geeft aan dat er wel degelijk geld is. Elke maand liggen er honderden miljoenen Surinaamse dollars klaar om salarissen, Algemene Ouderdag Voorziening (AOV) en kinderbijslag te betalen. En ondanks de dalende wereldmarktprijzen van olie, goud en bauxiet is de economie nog steeds stabiel.

“Maar toch hebben we niets gedaan volgens die mannen, dat hoorde ik Winston Jessurun nog zeggen”, merkte de minister op. “ Ze wonen in een ivoren toren, en zien de NDP en de Surinamers niet meer. Wij hebben zoveel zichtbare dingen gedaan zoals verhoging van de AOV en kinderbijslag, studiefinanciering ingelast, bruggen gebouwd, wegen vernieuwd, dijken gemaakt, maar volgens hen is dit allemaal vergooid geld. We moeten bidden dat deze asociale mensen nooit aan de macht komen.” De NDP-kandidaat beloofde de achterban zaterdagavond een nog hoger cijfer te krijgen voor de tweede regeerperiode.

Leroy Troon
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May