Column: Een gesprek tussen studenten...
10 May 2015, 16:56
foto


Bhai: Waar was ik weer gestopt?
Arif: Ja ambassades.
Bhai: O, ja. Als eerst zou ik ambassade Frankrijk opdoeken, die heeft helemaal geen nut.
Arif: Haha, tegenwoordig kost het 50.000 ES-ER-DEE om naar daar te reizen voor het ophalen van een Interpol paspoort alsof er voor 25 mei nog Interpol meetings zijn.
Kwie: Hahahah. zoveel geld om naar Frankrijk te gaan, kon het niet op de post of zo?
Bhai: Als de regering me had gebeld had ik mooi een Easyjet voor hem geregeld voor 82 euro.
Arif: Vanuit Amsterdam?
Kwie: Nee, waarschijnlijk bedoelt hij via Eindhoven?
Bhai: Ja via Eindhoven, nog erbij een retourtje en een NS treinticket 2e klasse vanuit Amsterdam richting Eindhoven.
Arif: Hij zou first class willen reizen.
Bhai: Ik weet niet waar hij first class gaat vinden in Easyjet, je hebt nauwelijks beenruimte.
Arif: Boi, maar die first class in Emirates die zijn echt tof.
Bhai: Hij was toch laatst gegaan naar Doha of zo, zal wel geweest zijn met die Emirates.
Kwie: Ai mang wi-fi on board, zal wel unieke ervaring zijn geweest?
Sieuw: Ik vraag me echt af of hij weet wat hij deed op de conferentie.
Bhai: Hij zit daar, hij luistert niet eens, hij kijkt naar zijn horloge (dat hij ooit cadeau heeft gekregen van Interpol) en wacht wanneer is lunch enzovoorts.
Sieuw: Op dat branding-programma sprak die man over beveiliging van de conferentie en sloot hij interview af door zijn reisschema via Istanbul etc. op te noemen. Inhoudelijk was hij heel kort ingegaan over de conferentie.
Ronny: Ey, laten jullie Tiger met rust, hij wist wel waarover die conferentie ging!
Kwie: Ronny eet je burger op, want deze wordt koud.
Arif: Had hij toen ook fotograaf meegenomen?
Bhai: Wat voor nut heeft een fotograaf? Ten 1e het heeft helemaal geen zin om een paar dagen voor de verkiezing op kosten van de Staat helemaal naar Frankrijk te reizen en dan moet je de hoge onvoorziene kosten zien en dan gaat hij nog erbij aanhang meenemen? Waarvoor? A man no ab wan smartphone fu mek wan selfie? En dan krijgen ze nog ook bomvol daggeld, terwijl verblijf en voeding al betaald zijn.
Kwie: Wat doen ze dan met daggeld?
Arif: Souvenirtjes kopen en de rest gaat dus in hun portefeuille.
Bhai: Dat geld is gewoon te veel, je kan ze misschien wel wat geven, maar is echt teveel!
Kwie: Sporters krijgen nauwelijks de gelegenheid om naar het buitenland te gaan om Suriname te vertegenwoordigen. Meestal betalen de ouders al voor hun tickets. Het geld dat zomaar wordt verbrast kan beter geïnvesteerd worden in de jeugdige sporters.

Sieuw: Maar hebben jullie gelezen wat voor rommel de zogenaamde Nickeriaanse president allemaal heeft uitgekraaid dit keer?
Bhai: Ai, laat mij het even uitleggen aan onze jonge gasten in het midden. Al de hele tijd eten ze alleen hun burger en zeggen ze niks. Ai, dus hij houdt van uitschelden toch en dit keer was zijn prooi Waidoe van PL in Nickerie. Die jongen heeft gestudeerd op Adek en is teruggegaan naar Nickerie. Waidoe is bekend in Nickerie, jong, dynamisch en van V7; hij is dus tegenstander van NDP. En die NDP-er vindt het niet leuk, want hij moet alleen aandacht krijgen en luister wat hij zei over Waidoe: “die ene Javaan die Nederlands praat die zijn vader wilde maken tot directeur van HI en hij wilde minister worden, weet niet eens waar de linkerkant van zijn rechterduim aan zijn linkerpoot hangt…”
Kwie: WAAAAAAAAAT? Sorry, Ik ben even de kluts kwijt, wat voor wartaal praat je?
Sieuw: Sorry, ben je dronken of zo door die milkshake.? Kan je ff herhalen wat mijn dorpsgenoot heeft gezegd?
Bhai: Hallo, doen jullie niet alsof jullie onbekend zijn met de onzin die hij uitkraait. Laat me verder gaan met de uitspraken: “Dat ijsgeld van zijn moeder schijnt niet genoeg te zijn, hij wilt meer en meer..”
Ashley: Jezus, hoe laag kan hij vallen om tot zijn moeder te gaan. We moeten toch juist trots zijn dat deze jonge heer met als het ware ijsjesgeld zijn opleiding op Adek heeft kunnen afronden en is teruggekeerd naar zijn geboortedistrict.
Bhai: niet om wat, maar ik kreeg kippenvel van de reactie van Waidoe. Ik zou zeker op hem stemmen, ondanks ik helemaal geen fan ben van PL. Waidoe zei dat 1 van de redenen Doekhie is waarom hij de politiek is binnengestapt, omdat hij een levend voorbeeld is van hoe het niet moet, volgens Waido totaal geen voorbeeld voor onze kinderen. Waidoe zei in zijn reactie dat als hij zegen voor iemand zou vragen dat Doekhie zou zijn en dat ondanks alles hij respect heeft voor hem en dat hij niet in politiek is gestapt om hem uit te schelden, maar Suriname vooruit te brengen. “Ik schaam me niet ervoor: mijn moeder heeft melkijsjes en stroop verkocht en mijn vader heeft met taxigelden mij naar de universiteit gestuurd en ja we doen het op een eerlijke manier”. Voor Doekhie zal dit dus een zeer onbekend fenomeen zijn, het woordje eerlijk.
Sieuw: Het spreekwoord “splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in eigen” is duidelijk van toepassing bij Doekhie.
Arif: Nou, ik denk dat Doekhie iemand is die “de splinter in andermans oog” uit zijn duim zuigt.
Kwie: hahahah, ey maar mi lob a antwoord foe Waidoe, heel netjes en op niveau.
Sieuw: ai veel betere reactie dan Somo en Harriet die op Nickeriaans podium tekeer gingen en bijna het niveau van Doekhie haalden. Doekhie voelt zich vereerd wanneer men op zelfde wijze aandacht geeft aan hem.
Kwie: Ai maar ik vind Somo ook erg.. Hoe kan je Doekhie een “pagla koeta” noemen? Ik vind dat een grove belediging voor een hond!

---10 secondes stilte---

Yasmin: zoo…
Bhai: Heb je dat zojuist echt gezegd. We zullen het voor deze keer niet hebben over de beledigende uitspraken van onze westelijke president over de respectvolle ex-commissaris van KPS.
Sieuw: Ey jongens, dus laten we die discussie stoppen voor vandaag yere, want de anderen eten alleen en zeggen niks.
Bhai: Ai is al 3 uur in de ochtend en ik moet een paar van jullie nog thuis zetten…
Xavier: Jongens er zijn later op de dag spannende voetbalwedstrijden dus naar huis…
Bhai: ai mang Barca, bouta is ook voor Barca.
Kwie: Wat? Laatst zag ik op feesboek een foto van onze pres met Real Madrid. Boi misschien is hij overgelopen. Maar wat ik wel weet is dat hij een sportliefhebber is en dat we op dat gebied op een lijn denken.
Bhai: kier a torie, straks loop jij nog over van Ping naar NDP om Barca. Jongens tot volgende week
Kwie: Ping? Bestaat dat nog? Ik gebruik Whatsapp. Gratis bellen sinds kort.

Vis-haai
(Vishay Hardwarsing)
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May